Dâmboviţa: Percheziţii într-un dosar de înşelăciune pentru obţinerea de indemnizaţii acordate în contextul pandemiei COVID-19

Dâmboviţa: Percheziţii într-un dosar de înşelăciune pentru obţinerea de indemnizaţii acordate în contextul pandemiei COVID-19

Poliţiştii au efectuat, joi dimineaţă, 31 de percheziţii domiciliare la bănuiţi de înşelăciune pentru obţinerea de indemnizaţii acordate în contextul pandemiei COVID-19.

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au pus în aplicare 31 de mandate de percheziţie domiciliară în localităţile Târgovişte, Găeşti, Aninoasa, Răzvad, Ulmi, Ocniţa, I.L. Caragiale, Corbii Mari, Măneşti, Dragomireşti, Raciu, Voineşti, Bucşani, Comişani şi Cojasca. În urma descinderilor, poliţiştii au indisponibilizat mai multe înscrisuri şi obiecte de stocare (laptopuri, telefoane mobile)”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Totodată, poliţiştii vor pune în aplicare 37 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri.

„Activităţile sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii. Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, în perioada octombrie 2020 – aprilie 2021, ca urmare a reducerii activităţii în anumite sectoare economice, în contextul stării de alertă, bănuiţii ar fi beneficiat ilegal de indemnizaţii acordate de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dâmboviţa”, mai informează IPJ Dâmboviţa.

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activităţi infracţionale.

error: Conţinut protejat !!