Dâmboviţa: Percheziţii la bănuiţi de trafic de droguri, cultură de cannabis descoperită la Băleni

Dâmboviţa: Percheziţii la bănuiţi de trafic de droguri, cultură de cannabis descoperită la Băleni

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, sprijiniți de polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, au pus în executare, duminică, şapte mandate de percheziție domiciliară, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere în vederea consumului ilicit de droguri de risc.

„În urma activităților desfășurate,  polițiștii au indisponibilizat aproximativ 100 de grame de cannabis, 11 fragmente de tulpină susceptibile a conține fluorescență de cannabis, 2 cântare de precizie, 1 grinder, 1 fragment de comprimat de ecstasy,  semințe de cannabis,  8 telefoane mobile, precum și instrumente necesare creșterii și dezvoltării plantelor de cannabis”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Investigația penală s-a desfășurat în perioada iunie-iulie a.c., sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița,  fiind documentată activitatea unui grup infracțional, care acționa în localitățile Băleni, Dobra, Finta și Cojasca.

Din cercetări a rezultat faptul că trei persoane ar fi înființat, într-un solar situat în extravilanul comunei Băleni, o cultură de cannabis, drogurile obținute fiind folosite pentru consum propriu șipentru distribuirea către consumatori.

În activitatea infracțională, atât în ceea ceprivește traficul, dar și consumul de droguri, ar fi fost implicate 8 persoane.

La activități, au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție JudețeanDâmbovița și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Dâmbovița, fiindasigurat suportul de specialitate de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrulPoliției Române. În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonareaprocurorului de caz.

error: Conţinut protejat !!