Dâmboviţa: Percheziţii la instituţii publice, vizaţi funcţionari bănuiţi de luare de mită şi înşelăciune

Dâmboviţa: Percheziţii la instituţii publice, vizaţi funcţionari bănuiţi de luare de mită şi înşelăciune

Mai multe percheziţii au avut loc, joi, la două instituţii şi domiciliile unor funcţionari publici din Dâmboviţa bănuiţi de luare de mită, complicitate la luare de mită şi înşelăciune, se arată într-un comunicat al DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa.

DGA nu precizează care sunt instituţiile unde au avut loc percheziţiile.

„Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, împreună cu poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită, complicitate la luare de mită şi înşelăciune de către funcţionari publici, în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea sarcinilor de serviciu. Astfel, astăzi, 18 noiembrie 2021, sunt puse în executare un număr de şase mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile şi locurile de muncă a trei funcţionari publici şi la sediul a două instituţii publice de pe raza judeţului Dâmboviţa”, informează DGA.

Cei trei suspecţi vor fi conduşi pentru audieri, în baza mandatelor de aducere, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

În cauză se beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov şi serviciile judeţene anticorupţie Prahova, Argeş şi Buzău, precum şi a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa. Totodată, la instrumentarea cauzei s-a beneficiat de suport de specialitate din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Operaţiuni Speciale.

error: Conţinut protejat !!