Dâmboviţa: Percheziţii la magazile de tip ”orice produs la 15 lei”

second hand magazin

Polițiștii efectuează, joi, sute de percheziții în București și 27 de județe, printre care şi Dâmboviţa, la mai multe persoane și societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală, cu un prejudiciu adus bugetului de stat în valoare de aproximativ 6 milioane de lei.

„Din probatoriul administrat au rezultat indicii temeinice că, în perioada 1 ianuarie 2014 — 31 octombrie 2015, reprezentanții legali ai unor societăți comerciale cu sediul în București și județul Ilfov și puncte de lucru deschise în mai multe județe din țară s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, fie prin omisiunea înregistrării contabile și declarării fiscale a tuturor veniturilor încasate în urma comercializării de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și prin înregistrarea contabilă și declararea fiscală a unor achiziții ce nu reflectă operațiuni reale”, informează un comunicat al Poliţiei.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 75 de persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de magazine de tip „orice produs la 15 lei”.

Perchezițiile se desfășoară în județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

„Activitățile au fost sprijinite de ANAF — Direcția Generală Antifraudă, inspectorii fiscali din cadrul acestei instituții participând alături de organele de cercetare penală la efectuarea perchezițiilor și a controalelor fiscale la punctele de lucru aparținând societăților comerciale implicate în activitățile evazioniste”, se mai arată în comunicatul Poliţiei.

Întreaga acțiune beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor București, din cadrul IGPR.

error: Conţinut protejat !!