Dâmboviţa: Percheziţii la membrii unui grup infracţional de trafic de droguri; 35 de persoane duse la audieri

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa au efectuat, joi, 16 percheziţii domiciliare la membrii unui grup infracţional de trafic de droguri.

Într-n comunicat remis, joi, de DIICOT – – Biroul Teritorial Dâmboviţa se arată că percheziţiile au avut loc pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Olt, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„În cauză s-a reţinut faptul că, începând din luna septembrie a anului 2021, mai multe persoane au acţionat în mod organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni din sfera traficului de droguri şi a substanţelor psihoactive”, precizează – Biroul Teritorial Dâmboviţa.

Liderul care asigura aprovizionarea cu substanţe psihoactive a grupului folosea plata cu moneda virtuală, iar ceilalţi membri ai grupării care aveau rolul de a le distribui către consumatori, îi achitau contravaloarea prin transfer, această modalitate fiind de natură să ascundă circuitul banilor şi astfel să se evite o întâlnire fizică între membrii grupării.

După plata contravalorii, liderul lăsa substanţele într-un loc prestabilit pentru a fi ridicate de către distribuitori, astfel încât să nu permită realizarea unui flagrant de către organele de cercetare penală sau demonstrarea legăturilor dintre membrii grupării.

„În urma percheziţiilor au fost ridicate 100 de grame de materie vegetală, 24 de ţigarete confecţionate artizanal, 1 grinder metalic, 3 cântare electronice de mare precizie, 1 pistol de airsoft, o sabie şi sumele de 8.980 de lei şi 100 de euro”, anunţă DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa.

35 de persoane au fost duse la audieri.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, BCCO Piteşti, SCCO Olt şi SCCO Buzău şi al jandarmilor din cadrul IJJ Dâmboviţa. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

error: Conţinut protejat !!