Dâmboviţa: Percheziţii la o fermă şi la domiciliile unor persoane bănuite de producere ilegală de băuturi alcoolice

Poliţiştii dâmboviţeni au efectuat, miercuri, mai multe percheziţii la o fermă şi la domiciliile unor persoane din comuna dâmboviţeană Măneşti, într-un caz de producere, deţinere şi comercializare de băuturi alcoolice în afara unui antrepozit fiscal, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au indisponibilizat peste 7.500 de litri de băuturi alcoolice, o instalaţie artizanală de tip alambic şi 15.000 de lei.

”La data de 08 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa, au descins la o fermă şi la domiciliile a cinci persoane din localitatea Măneşti, bănuite de producerea, deţinerea şi comercializarea de băuturi alcoolice în afara unui antrepozit fiscal. Prin activitatea infracţională s-a creat un prejudiciu estimat la 117.750 de lei”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

În cauză, se continuă investigaţia în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

Cercetările în acest caz au demarat după ce, la data de 06 noiembrie a.c., poliţiştii de la Serviciul Rutier au depistat în trafic un bărbat în timp ce transporta cu un autovehicul 300 de litri de băuturi alcoolice pentru care nu deţinea documente de provenienţă.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că întreaga cantitate de alcool a fost achiziţionată de la fermieri din Măneşti.

error: Conţinut protejat !!