Dâmboviţa: Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi incendiere de deşeuri

Dâmboviţa: Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi incendiere de deşeuri

Poliţişti dâmboviţeni sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa efectuează, marţi dimineaţă, 34 de percheziţii în localitatea Bălteni, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi incendierea de deşeuri, informează IPJ Dâmboviţa.

Percheziţiile au loc la 22 de agenţi economici şi 13 persoane. Vor fi puse în executare 35 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

„Cei în cauză sunt bănuiţi că, din anul 2022 până în prezent, ar fi omis să evidenţieze sau să declare veniturile obţinute din activităţile de colectare a materialelor feroase şi neferoase provenite din dezmembrarea ilegală de vehicule. Bănuiţii ar fi incendiat bunurile dezmembrate, în vederea valorificării, astfel poluând mediul înconjurător”, precizează IPJ Dâmboviţa.

În cadrul acţiunii, sunt angrenaţi poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Ilfov şi Prahova. În sprijinul acestora, se află echipe formate din comisari de la Garda Naţională de Mediu şi jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!