Dâmboviţa: Percheziţii la persoane bănuite de şantaj, abuz în serviciu şi infracţiuni conexe actelor de corupţie

Dâmboviţa: Percheziţii la persoane bănuite de şantaj, abuz în serviciu şi infracţiuni conexe actelor de corupţie

Bogdan Simion, cel bănuit de şantaj în acest caz, a fost reţinut pentru 24 de ore.

UPDATE Cele două instituţii unde s-au făcut percheziţii sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Vulcana Pandele.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a dat un comunicat legat de percheziţii.

„Referitor la acțiunile desfășurate astăzi, 19 ianuarie 2016, de reprezentanții Parchetului la sediul IȘJ Dâmbovița precizăm că niciun angajat al IȘJ Dâmboviţa nu este vizat de această anchetă, după cum reiese și din comunicatul Parchetului, aceștia având calitatea de martori”, se arată în comunicatul IȘJ Dâmbovița.

”Sunt suspiciuni că un administrator de la o primărie din judeţ a şantajat directorii mai multor şcoli pentru a încheia contracte de deratizare cu o anumită firmă. În acest caz apar şi numele unor jurnaliste”, scrie Digi24.


Mai multe percheziţii au loc, marţi dimineaţa, în Dâmboviţa, la domiciliile unor persoane fizice şi la două instituţii publice, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte efectuează cercetări într-un dosar penal ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de şantaj, abuz în serviciu şi infracţiuni conexe faptelor de corupţie.

”Astfel, sunt efectuate 7 percheziţii pe raza judeţului Dâmboviţa, dintre care 2 la instituţii publice şi 5 la domiciliile unor persoane fizice. Vor fi puse în executare 26 de mandate de aducere”, se arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

La activităţi, participă şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

inspectorat

error: Conţinut protejat !!