Dâmboviţa: Percheziţii la RAR Dâmboviţa şi la angajaţi ai instituţiei care au primit mită pentru ITP

Dâmboviţa: Percheziţii la RAR Dâmboviţa şi la angajaţi ai instituţiei care au primit mită pentru ITP

Mai multe percheziţii au avut loc, luni, la RAR Dâmboviţa şi la angajaţi ai instituţiei care au primit mită pentru a efectua inspecţia tehnică şi a elibera actele de identificare a unor autoturisme care nu îndeplineau condiţiile tehnice în acest sens, se arată într-un comunicat al DGA Dâmboviţa.

”Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dâmboviţa, cu sprijinul lucrătorilor D.G.A. – Structura Centrală şi Serviciile Judeţene Anticorupţie Argeş, Prahova, Giurgiu; Teleorman şi Vâlcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au pus în executare cinci mandate de percheziţie domiciliară”, se aratăîn comunicatul DGA Dâmboviţa.

Conform sursei citate, o percheziţie este la sediul Registrului Auto Român- Reprezentanţa Dâmboviţa şi patru la adresele aparţinând unui număr de patru suspecţi, funcţionari RAR Dâmboviţa, precum şi mai multe percheziţii corporale şi ale unor autovehicule identificate în incinta sediului instituţiei menţionate.

În urma activităţilor de cercetare penală, efectuate în baza ordonanţelor de delegare, a rezultat faptul că în perioada aprilie 2017-ianuarie 2018, un număr de patru suspecţi, funcţionari din cadrul Registrului Auto Român – Reprezentanţa Dâmboviţa, având funcţia de ingineri însărcinaţi cu efectuarea controlului tehnic al autovehiculelor, au primit sume de bani şi alte foloase necuvenite de la mai multe persoane în scopul acordării inspecţiei tehnice şi eliberarea actelor de identificare a unor autoturisme care nu îndeplineau condiţiile tehnice în acest sens.

”Vor fi puse în executare mandate de aducere pe numele a patru funcţionari din cadrul Registrului Auto Român – Reprezentanţa Dâmboviţa, suspectaţi de comiterea infracţiunii de luare de mită şi pe numele a zece persoane fără calitate specială, suspectate de săvârşirea infracţiunii de dare de mită, constând în aceea că ar fi oferit sume de bani funcţionarilor respectivi, în legătură cu efectuarea controlului tehnic al autovehiculelor”, se mai arată în comunicatul DGA Dâmboviţa.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., a unui specialist criminalist din cadrul IPJ Dâmboviţa şi a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!