Dâmboviţa: Pestă porcină africană, confirmată în Butimanu la un porc mistreţ

Dâmboviţa: Pestă porcină africană, confirmată în Butimanu la un porc mistreţ

Virusul pestei porcine africane a fost depistat la un porc mistreţ găsit mort pe un fond de vânătoare pe raza localităţii dâmboviţene Butimanu, se arată într-un comunicat al DSVSA Dâmboviţa, postat, vineri, pe pagina de internet a instituţiei.

”Suspiciunea a fost emisă în data de 31 ianuarie 2019, în urma emiterii unui buletin de analiză de către laboratorul DSVSA Dâmboviţa. Conform procedurii, probele au fost expediate către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, care astăzi, 1 februarie 2019, a confirmat suspiciunea”, precizează DSVSA Dâmboviţa.

Conform sursei citate, a fost convocată sămbătă o şedinţă a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Dâmboviţa, pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, precum şi pentru stabilirea zonelor de restricţii.

DSVSA Dâmboviţa subliniază că ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

”Facem precizarea că virusul pestei porcine africane nu afectează omul, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact major la nivel social şi economic”, se mai arată în comunicatul semnat de directorul DSVSA Dâmboviţa, Sandu Tolea.

error: Conţinut protejat !!