Dâmboviţa: Peste 1.700 de şoferi sancţionaţi în cadrul acţiunii ”speed”

Dâmboviţa: Peste 1.700 de şoferi sancţionaţi în cadrul acţiunii ”speed”

Peste 1.700 de şoferi au fost sancţionaţi, în perioada 18-24 august, în cadrul unei acţiuni a poliţiştilor dâmboviţeni de reducere a numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei, circumscrisă calendarului campaniei ”speed” al poliţiilor rutiere europene TISPOL.

”Au fost folosite autovehiculele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în sistem cascadă, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora. În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 1.787 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 26 de permise de conducere şi 34 certificate de înmatriculare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, remis luni.

1.170 de conducători auto au fost amendaţi pentru exces de viteză, iar alţi 241 pentru neportul centurii de siguranţă. Alţi 74 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional întrucât starea tehnică a autovehiculelor conduse reprezenta un pericol pentru siguranţa rutieră.

error: Conţinut protejat !!