Dâmboviţa: Peste 100 de şcoli nu au autorizaţie de securitate la incendiu

Dâmboviţa: Peste 100 de şcoli nu au autorizaţie de securitate la incendiu

Peste 100 de unităţi de învăţământ din Dâmboviţa nu au autorizaţie de securitate la incendiu, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa.

”În judeţul Dâmboviţa funcţionează 530 de unităţi de învăţământ preuniversitar în 596 de clădiri. Din acestea, 63 de clădiri deţin autorizaţie de securitate la incendiu, 430 de clădiri nu fac obiectul autorizării, iar 103 clădiri nu au autorizaţie de securitate la incendiu. În cele 103 clădiri care nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu funcţionează 107 unităţi de învăţământ”, precizează ISU Dâmboviţa.

Conform sursei citate, în decursul acestui an au fost şcoli care au depus cereri privind emiterea avizelor necesare.

”În perioada 01.01.-31.07.2018 au fost depuse 73 de cereri pentru emiterea avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu, din care au fost respinse 13 cereri pentru avize de securitate la incendiu şi 11 cereri pentru autorizaţii de securitate la incendiu. Au fost emise 13 avize şi o autorizaţie de securitate la incendiu. În aceeaşi perioadă de referinţă, cadrele de specialitate din cadrul Inspecţiei de prevenire au executat controale de prevenire la 33 de unităţi de învăţământ, indiferent dacă acestea deţin sau nu autorizaţie de securitate la incendiu”, mai informează ISU Dâmboviţa.

În urma controalelor, au fost identificate 50 de deficienţe şi au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, conform legislaţiei în vigoare privind apărarea împotriva incendiilor.

Conform ISU Dâmboviţa, pe timpul controalelor au fost desfăşurate şi activităţi de informare preventivă (instruiri şi lecţii deschise) pentru cunoaşterea pericolelor şi prezentarea regulilor de comportare din unităţile de învăţământ.

În perioada 01.09-31.10.2018, ISU Dâmboviţa anunţă că vor fi planificate şi se vor executa controale de prevenire la unităţile de învăţământ din judeţ care îşi desfăşoară activitatea în construcţii care au fost puse în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi care nu au întreprins niciun demers pentru obţinerea respectivului act.

error: Conţinut protejat !!