Dâmboviţa: Peştera Ialomiţei este inundată şi a fost închisă vizitatorilor

Dâmboviţa: Peştera Ialomiţei este inundată şi a fost închisă vizitatorilor

Precipitaţiile abundente din zona montană a judeţului Dâmboviţa au făcut ca Peştera Ialomiţei să se inunde sâmbătă, iar autorităţile au decis închiderea ei pentru vizitatori.

Directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească Târgovişte (instituţie ce administrează Peştera Ialomiţei), Ovidiu Cârstina, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, că decizia a fost luată pentru a nu pune în pericol vizitatorii.

”Începând de la ora 15.00 de astăzi (sâmbătă, n.r.) am fost nevoiţi să o închidem din cauză că precipitaţiile sunt abundente în munte şi sunt galerii inundate, practic nu se mai poate vizita în siguranţă. Pentru a nu pune în pericol vizitatorii am luat această măsură. Nu e prima dată. Sper să se oprească precipitaţiile şi să se evacueze apa. Se evacuează natural, dar până la acel moment suntem nevoiţi să o închidem. Nu e nevoie de intervenţia pompierilor pentru a fi evacuată apa, se evacuează natural. Peştera e una activă, are izvor în interior şi e normal să îi crească debitul din cauza precipitaţiilor abundente”, a precizat directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească Târgovişte, Ovidiu Cârstina.

error: Conţinut protejat !!