Dâmboviţa: PNL a câştigat alegerile la Braniştea şi Cojasca (rezultate oficiale)

Dâmboviţa: PNL a câştigat alegerile la Braniştea şi Cojasca (rezultate oficiale)

PNL a câştigat alegerile de duminică din localităţile dâmboviţene Braniştea, unde a fost ales primarul, şi Cojasca, unde au fost alegeri pentru consiliul local, conform datelor parţiale de pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, roaep.ro.

La Braniştea, candidatul PNL Mihai Vişinescu a obţinut 1.286 de voturi, din totalul de 2.391 şi a obţinut astfel un procent de 53,78%. Candidatul PSD Alexandru Valentin Ţachianu a obţinut 1.058 de voturi, un procent de 44,24%. Cel de-al treilea candidat, Dan Stan, din partea PMP, a obţinut 47 de voturi.

În Braniştea au avut loc alegeri, după ce candidatul care obţinuse postul de primar în alegerile de anul trecut a optat pentru funcţia de parlamentar. Este vorba despre Marian Ţachianu (PSD), tatăl actualului candidat PSD Alexandru Ţachianu.

În Cojasca, consiliul local s-a dizolvat, după ce nu s-a întrunit timp de patru luni consecutive. La alegerile de duminică, PNL a obţinut 2.362 de voturi, iar PSD 1.624. În urma acestor voturi urmează să se stabilească numărul consilierilor locali.

Conform IPJ Dâmboviţa, scrutinul electoral a fost încheiat, la nivel de judeţ, fără a fi înregistrate evenimente deosebite.

„La nivelul judeţului Dâmboviţa, procesul de vot a fost încheiat în cele zece secţii de votare, fără a fi înregistrate evenimente deosebite care să afecteze modul de desfăşurare a procesului electoral (…). La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, de la începutul procesului de vot, au fost înregistrate nouă sesizări referitoare la posibile fapte în legătură cu procesul electoral. Ca urmare a verificărilor efectuate au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale pentru continuarea propagandei electorale şi au fost întocmite două dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de coruperea alegătorilor”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Cinci dintre evenimentele sesizate nu s-au confirmat, mai anunţă IPJ Dâmboviţa. Pe parcursul zilei de duminică, în Dâmboviţa, în cadrul acţiunilor au fost angrenaţi 82 de poliţişti şi 46 de jandarmi.

error: Conţinut protejat !!