Dâmboviţa: Poliţia anunţă că fata despre care tatăl a spus că fost răpită plecase de bună voie

Dâmboviţa: Poliţia anunţă că fata despre care tatăl a spus că fost răpită plecase de bună voie

IPJ Dâmboviţa anunţă că fata de 14 ani din Bădeni pentru care tatăl a cerut, vineri, ajutorul la 112 că a fost răpită, a plecat de bună voie cu doi tineri pe care i-a cunoscut pe facebook.

Poliţiştii au demarat căutările imediat după ce tatăl a anunţat răpirea şi au găsit-o în scurt timp în localitatea Pucioasa.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului  Fieni au fost sesizaţi astăzi, 27 septembrie, în jurul orei 13.18 minute, prin numărul pentru apeluri de urgenţă 112, de către un bărbat de 36 de ani, din Bădeni, cu privire la faptul că fiica sa a fost luată cu o maşină, de persoane necunoscute. În cauză s-au dispus masurile necesare pentru intervenţie, iar fetiţa a fost identificată în cel mai scurt timp pe raza oraşului Pucioasa. Totodată, în autovehicul se afla fetiţa împreună cu un bărbat de 37 de ani şi un alt tânăr de 17 ani (…). Din primele verificări, se pare că fetiţa ar fi plecat de bunăvoie”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, cei doi tineri se află la sediul Poliţiei Oraşului Fieni pentru audieri.

„Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că cei doi minori s-ar fi cunoscut pe facebook, de aproximativ 4 luni şi ar fi legat o relaţie de prietenie. Având în vedere că mâine este ziua de naştere a tânărului, de comun acord ar fi stabilit ca acesta să vină să o ia la el la aniversare, ceea ce a şi făcut astăzi, minora necomunicând părinţilor despre intenţia de a pleca de la domiciliu”, mai anunţă IPJ Dâmboviţa.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de liberate, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin unitatea de parchet competentă.

„De asemenea, a fost informată şi Protecţia Copilului, care va analiza şi va dispune măsuri legale potrivit competenţei. După terminarea audierilor minora a fost încredinţată familiei”, informează IPJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!