Dâmboviţa: Poliţia a deschis dosar penal în cazul de la grădiniţa Bucşani, unde o educatoare a fost depistată cu TBC

Dâmboviţa: Poliţia a deschis dosar penal în cazul de la grădiniţa Bucşani, unde o educatoare a fost depistată cu TBC

Poliţia a deschis dosar penal in rem în cazul educatoarei de la Grădiniţa Bucşani, depistată cu TBC, a declarat, joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, Alexandra Niculae.

”S-a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Dosarul este deschis in rem, în urma cercetărilor se vor dispune măsurile care se impun”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, Alexandra Niculae.

Unul dintre copiii de la grădiniţă a luat boala de la educatoare, a anunţat, miercuri, DSP Dâmboviţa. Investigaţiile medicale continuă la ceilalţi copii.

”Institutul Marius Nasta Bucureşti confirmă primul caz de tuberculoză la un copil din cei trei internaţi în vederea investigaţiilor  suplimentare, infirmă diagnosticul pentru un alt copil, iar pentru cel de al treilea internat se continuă investigaţiile, în prezent aflându-se sub tratament cu suspiciune de boală. Înca un copil pozitiv la testul IDR primeste chimiprofilaxie la domiciliu”, se arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

Conform sursei citate, la momentul actual, cadrele didactice, contacţi direcţi ai educatoarei depistată cu TBC, care s-au prezentat pentru consult pneumologic şi radiografie pulmonară nu prezintă leziuni pleuro- pulmonare active evolutive.

La începutul acestei săptămâni, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa a anunţat că o educatoare de la Grădiniţa din Bucşani a fost diagnosticată cu tuberculoză, iar mai mulţi copii sunt în spital, suspecţi că au luat boala. Tot atunci se arăta că educatoarea a fost diagnosticată în data de 22 decembrie 2017. Inspectoratul Şcolar Judeţean mai preciza că a fost notificată Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa în data de 8 ianuarie 2018, care a demarat acţiunile, procedural, pentru astfel de situaţii.

error: Conţinut protejat !!