Dâmboviţa: Poliţist arestat preventiv pentru trafic de influenţă

Dâmboviţa: Poliţist arestat preventiv pentru trafic de influenţă

Un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, se arată într-un comunicat al DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, remis, vineri.

Conform sursei citate, în luna octombrie 2020, poliţiştii D.G.A. s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, după ce în data de 30 august a.c., un agent de poliţie a pretins şi a primit de la o  persoană fără calitate specială, suma de 2.800 lei. În schimbul banilor, acesta a promis că va interveni pe lângă poliţişti din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Dâmboviţa, pentru a-i restitui persoanei în cauză, înainte de împlinirea termenului legal, permisul de conducere suspendat cu câteva zile înainte, ca urmare a constatării unor abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

„Miercuri, 25 noiembrie 2020, ofiţerii D.G.A. – Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au efectuat o percheziţie domiciliară la imobilul poliţistului, ulterior acesta fiind condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa  pentru continuarea cercetărilor”, se arată în comunicatul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa.

La aceeaşi dată, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat precum şi luarea măsurii preventive a reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Tribunalului Dâmboviţa cu propunerea de arestare preventivă, propunere admisă de către instanţa de judecată.

error: Conţinut protejat !!