Dâmboviţa: Prins că a înşelat prin metoda accidentul ajutat de un deţinut

Dâmboviţa: Prins că a înşelat prin metoda accidentul ajutat de un deţinut

Un tânăr de 26 de ani a fost prins de poliţişti, după ce a înşelat un târgoviştean prin metoda accidentul, în urma cercetărilor constatându-se că făptaşul era ajutat de un deţinut, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, remis miercuri.

”Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Târgovişte au documentat activitatea infracţională a unui bărbat, de 26 de ani, din Răscăeţi, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de tentativă de înşelăciune şi înşelăciune. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în ziua de 23 octombrie a.c., bănuitul ar fi înşelat prin metoda „accidentul” un târgoviştean cu 6.000 de lei”, se arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

Făptuitorul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de mircuri va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea cel în cauză ar fi încercat să înşele, marţi, prin aceeaşi metodă un alt bărbat din Târgovişte cu 5.000 de euro.

Totodată, poliţiştii au stabilit că în activitatea infracţională tânărul era sprijinit de un bărbat încarcerat într-un penitenciar din judeţul Argeş.

Poliţiştii vă sfătuiesc ca, pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, având acest mod de operare intitulat generic “accidentul”, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.

IJP Dâmboviţa mai informează că în caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

”Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv; înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie”, se mai arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

Poliţia recomandă ca în cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii.

error: Conţinut protejat !!