Dâmboviţa: Prins la furat de lemne a ameninţat poliţiştii cu un pistol

Dâmboviţa: Prins la furat de lemne a ameninţat poliţiştii cu un pistol

Un bărbat a fost prins, marţi, la furat de lemne în zona Gorgota, dar a încercat să fugă cu maşina, iar în momentul când a fost blocat cu o autospecială de Poliţie a ameninţat oamenii legii cu un pistol.

Pentru a-l opri şi poliţiştii au executat focuri de armă. Incidentul nu s-a soldat cu nicio victimă.

”În această dimineaţă (marţi dimineaţă, n.r.) Secţia nr. 1 Poliţie Rurală Târgovişte a fost sesizată de un pădurar că persoane necunoscute sustrag material lemnos dintr-o pădure de pe raza localităţii Gorgota. În scurt timp de la momentul sesizării, patrula formată din poliţişti şi jandarmi s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care a fost identificată o autoutilitară condusă de principalul bănuit”, se arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

Echipajul a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire, însă conducătorul auto a refuzat să oprească, continuându-şi deplasarea pe un drum forestier.

Ulterior, pentru prinderea bănuitului, au fost executate focuri de armă,fără a exista victime, iar autoutilitara a fost imobilizată prin blocarea drumului cu autospeciala de Poliţie.

”Totodată, bărbatul ar fi refuzat să se legitimeze şi ar fi ameninţat forţele de ordine cu un pistol. În interiorul autoutilitarei, poliţiştii au descoperit unelte şi scule folosite la tăierea materialului lemnos şi  aproximativ 1,3 mc lemne din specia carpen”, se mai arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri, iar în funcţie de materialul probator vor fi dispuse măsuri legale.

Faţă de acesta se efectuează cercetări sub aspectul comiterii de  infracţiuni la regimul silvic, distrugere şi port fără drept de arme neletale supuse autorizării.

Totodată, a fost dispusă măsura reţinerii permisului de conducere pentru 30 de zile ca urmare a nerespectării semnalelor poliţistului, precum şi retragerea certificatului de înmatriculare întrucât inspecţia tehnică periodică a autoutilitarei era expirată.

error: Conţinut protejat !!