Dâmboviţa: Prinşi la furat de prune, s-au ales cu dosar penal

Dâmboviţa: Prinşi la furat de prune, s-au ales cu dosar penal

Doi bărbaţi, de 55, respectiv 64 de ani, au fost prinşi de poliţiştii dâmbovițeni la furat de prune. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

”În ziua de 02 septembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi despre sustragerea a peste 500 de kilograme de prune din două livezi situate pe raza localităţilor Priboiu şi Tătărani. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat bănuiţii în persoana a doi  bărbaţi, de 55 şi 64 de ani, întocmind pe numele lor dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, remis joi.

În comunicat, poliţiştii atrag atenţia că proprietarii de terenuri ”pot contribui la prevenirea furturilor de pe câmp sau din livezi prin conştientizarea responsabilităţii pe care o au în asigurarea integrităţii culturilor”. Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele fizice sau juridice care deţin, cu orice titlu, terenuri agricole îşi pot organiza, în asociere sau individual, paza culturilor de pe câmp, cu paza proprie sau prin societăţile specializate de pază.

Totodată, având în vedere că se apropie sezonul recoltelor, poliţiştii vor include în itinerariile de patrulare punctele de acces de/din câmp,  precum şi drumurile de exploatare agricolă  şi vor verifica legalitatea transporturilor de produse agricole pe arterele de circulaţie

De asemenea Poliţia solicită sprijin din partea autorităţilor locale în vederea identificării unor metode eficiente de organizare a pazei comunale, obligativitate stipulată în cuprinsul Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

error: Conţinut protejat !!