Dâmboviţa: Proiectul de consolidare şi modernizare a clădirii consiliului judeţean şi prefecturii, în licitaţie publică

Proiectul de consolidare şi modernizare a clădirii Palatului Administrativ din Dâmboviţa este în licitaţie publică, anunţă, miercuri, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

„Încă din prima zi lucrătoare a anului, proiectul de consolidare şi modernizare a clădirii în care funcţionează Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Prefectura judeţului se află în licitaţie publică. Inclus în „Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat”, sediul celor două instituții va beneficia de lucrări ce vor aduce îmbunătățiri consistente clădirii construite în urmă cu jumătate de secol”, precizează Corneliu Ştefan.  

Conform acestuia, corpul turn cu o înălțime de 9 etaje și corpul de 4 etaje alipit, ambele cu o suprafață desfășurată de 6.200 mp, vor suferi următoarele intervenții, cele mai importante fiind:

▫️ consolidarea structurilor;

▫️ introducerea de pereți structurali de beton armat;

▫️ înlocuirea unor pereți de compartimentare din materiale grele cu pereți executați din materiale ușoare;

▫️ repararea, eliminarea sau înlocuirea unor componente arhitecturale;

▫️ amenajarea parcării, a spațiilor verzi, a aleilor pietonale și a drumului de acces;

▫️ reabilitarea termică a exteriorului;

▫️ reabilitarea sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum;

▫️ modernizarea sistemelor de climatizare și a instalațiilor de iluminat;

▫️ amenajarea de stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 97 de milioane de lei, suma alocată proiectării și execuției fiind de aproximativ 80.000.000 de lei.

„Datorită acestor lucrări, județul Dâmbovița va avea o clădire reprezentativă, cu spații deschise, moderne, dar și cu o funcționalitate care să răspundă nevoilor tuturor celor ce intră în contact cu administrația județeană”, spune preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

error: Conţinut protejat !!