Dâmboviţa: Promovabilitate de 64,30% la bacalaureat, două medii de 10 – la Ienăchiţă şi Cantacuzino

Dâmboviţa: Promovabilitate de 64,30% la bacalaureat, două medii de 10 – la Ienăchiţă şi Cantacuzino

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat este în judeţul Dâmboviţa de 64,30%, înainte de contestaţii, iar doi elevi au obţinut media 10, informează, luni, într-un comunicat de presă, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa.

„La nivelul judeţului Dâmboviţa, rata cumulată de promovare (înainte de contestaţii) este de 64,30%, în creştere cu 5,64% faţă de aceeaşi etapă de afişare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 58,66%). Pentru promoţia curentă, rata de promovare este 70,56% comparabilă cu aceeaşi etapă din sesiunea iunie-iulie 2020: 70,52%), iar pentru promoţiile anterioare 29,27% (o majorare de 7,25%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020: 22,02%)”, precizează IŞJ Dâmboviţa.

Au promovat 1.913 candidaţi, dintr-un total de 2.975 de candidaţi prezenţi (2524 de candidaţi prezenţi provin din promoţia curentă, respectiv 451 de candidaţi prezenţi din promoţiile anterioare).

Cei doi candidaţi au obţinut media 10 sunt de la Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte şi Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” Târgovişte.

IŞJ Dâmboviţa mai anunţă că la proba la alegere a profilului şi a specializării au fost obţinute cele mai multe note de 10, respectiv 179.

„Contestaţiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele înregistrate după soluţionarea contestaţiilor vor fi anunţate vineri, 9 iulie. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise”, mai anunţă IŞJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!