Dâmboviţa: Râul Dâmboviţa a ieşit din matcă şi a inundat un teren de sport, grădini şi un drum judeţean

Dâmboviţa: Râul Dâmboviţa a ieşit din matcă şi a inundat un teren de sport, grădini şi un drum judeţean

Râul Dâmboviţa a ieşit din matcă şi a inundat, duminică, un teren de sport, trei grădini şi DJ 702B, pe raza localităţii Gheboieni, informează ISU Dâmboviţa.

Drumul judeţean a fost inundat pe o distanţă de circa 200 de metri, iar o maşină a ajuns în şanţ. Nicio persoană nu a fost rănită.

„Ca urmare a precipitaţiilor abundente, râul Dâmboviţa a ieşit din matcă pe raza localităţii Gheboieni şi a inundat un teren de sport, trei grădini şi DJ 702B pe o distanţă de circa 200m. În acest caz, pompierii au intervenit pentru degajarea unui autoturism care a intrat în şanţ şi au evacuat două persoane din acesta, care nu necesită îngrijiri medicale”, precizează ISU Dâmboviţa.

Tot ca urmare a precipitaţiilor din ultima perioadă, echipaje de pompieri au acţionat în Târgovişte pe strada Zorilor, în comuna Cojasca, sat Iazu, în comuna IL Caragiale şi în comuna Bărbuleţu pentru evacuarea apei din trei curţi şi un beci.

„În continuare, pentru judeţul Dâmboviţa, este în vigoare o avertizare hidrologică Cod Galben valabilă pentru râurile Dâmboviţa şi Ialomiţa. Sunt vizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu depăşiri ale cotelor de apărare. Având în vedere că fenomenele de vreme rea sunt încă în vigoare, situaţia este permanent monitorizată de Centrul Operaţional Judeţean din cadrul ISU Dâmboviţa pentru dispunerea măsurilor care se impun”, anunţă ISU Dâmboviţa.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să cureţe şanţurile şi rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, cetăţenii să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora.

Pentru mai multe informaţii utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă accesaţi portalul fiipregatit.ro.

error: Conţinut protejat !!