Dâmboviţa: Reţea de trafic de persoane destructurată, anchetă comună Poliţia Română-Poliţia londoneză

Dâmboviţa: Reţea de trafic de persoane destructurată, anchetă comună Poliţia Română-Poliţia londoneză

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Dâmboviţa în cooperare cu autorităţile din Marea Britanie au destructurat o reţea de trafic de persoane, marţi având loc 13 percheziţii, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Reţeaua de criminalitate organizată era specializată în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

În urma celor 13 percheziţii au fost indisponibilizaţi 39.850 de lei, 1.000 de euro, 15 telefoane mobile şi 5 autoturisme, utilizate de bănuiţi.

”Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmboviţa, au efectuat 13 percheziţii domiciliare, dintre care 9 pe raza judeţului Dâmboviţa, 2 în Argeş şi 2 în Bucureşti, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

În sarcina bănuiţilor s-a reţinut că, începând cu anul 2011, aceştia ar fi racolat tinere, pe care le-ar fi exploatat în vederea practicării prostituţiei în Marea Britanie şi Irlanda.

În cauză, la data de 19 septembrie a.c., poliţia londoneză a efectuat 5 percheziţii la 4 bordeluri clandestine şi la o reşedinţă, unde au fost identificate 8 persoane bănuite şi 6 tinere care practicau prostituţia.

În urma cercetărilor efectuate, cei 8 membri au fost arestaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conspiraţie la trafic de persoane, conspiraţie la proxenetism (controlul prostituţiei) şi conspiraţie la spălarea banilor.

Din echipa internaţională comună de anchetă  (JIT), au făcut parte poliţişti din cadrul S.C.C.O. Dâmboviţa şi un poliţist din cadrul I.P.J. Dâmboviţa şi procurorul român de caz.

Până în prezent, de la domiciliile bănuiţilor au fost indisponibilizaţi 39.850 de lei, 1.000 de euro, 15 telefoane mobile, cartele SIM şi mai multe înscrisuri şi documente. Totodată, au fost indisponibilizate şi 5 autoturisme utilizate de bănuiţi.

Conform IPJ Dâmboviţa, vor fi puse în aplicare 13 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul parchetului pentru audieri şi dispunerea de măsuri legale.

La percheziţiile de marţi au participat 33 de poliţişti din structurile de combatere a criminalităţii organizate Dâmboviţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov şi Teleorman,  6 poliţişti din cadrul I.P.J. Dâmboviţa, sprijiniţi de jandarmi din Dâmboviţa şi Argeş.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

error: Conţinut protejat !!