Dâmboviţa: Reţinut după ce a îngropat în grădină un pistol şi o grenadă cu care un bărbat se postase pe facebook

Dâmboviţa: Reţinut după ce a îngropat în grădină un pistol şi o grenadă cu care un bărbat se postase pe facebook

Un bărbat a fost reţinut de poliţiştii dâmboviţeni, după ce a ascuns în grădina mamei sale un pistol şi o grenadă ce fuseseră folosite de o altă persoană în timp ce făcea ameninţări pe o reţea de socializare, informează, joi seara, IPJ Dâmboviţa.

Cel reţinut este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dâmboviţa, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea procurorului de caz, au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă un bărbat de 30 de ani, din localitatea Vlădeni, judeţul Dâmboviţa (…). Cel în cauză este bănuit că ar fi transportat şi îngropat un pistol şi o grenadă în gradina locuinţei mamei acestuia în vederea împiedicării sau îngreunării cercetărilor efectuate şi a tragerii la răspundere a unui alt bărbat de 40 de ani”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, arma şi proiectilul, la data de 31 iulie a.c., ar fi fost prezentate de bărbatul de 40 de ani, într-o postare pe o reţea de socializare, unde ar fi adresat ameninţări cu acte de violenţă.

Pe parcursul zilei de vineri, cei doi bărbaţi, de 30 si 40 de ani, vor fi prezentaţi Judecătoriei Târgovişte cu propunerea de arestare preventivă.

„Facem precizarea că faţă de bărbatul de 40 de ani, anterior, a fost dispusă măsura arestării preventive, cel în cauză aflându-se în Penitenciarul Mărgineni. De asemenea, acesta este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de instigare la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

La sfârşitul lunii iulie, bărbatul de 40 de ani, din Târgovişte, a postat pe facebook ameninţări la adresa şefului IPJ Dâmboviţa, s-a filmat consumând droguri şi ţinând arme în mână. El a fost prins în scurt timp de poliţişti şi a fost cercetat pentru ultraj, deţinere de droguri şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

error: Conţinut protejat !!