Dâmboviţa: S-a dat drept inspector de la Protecţia Consumatorului, a găsit nereguli la un magazin şi a luat şi şpagă

Dâmboviţa: S-a dat drept inspector de la Protecţia Consumatorului, a găsit nereguli la un magazin şi a luat şi şpagă

Un bărbat de 25 de ani a fost reţinut, după ce s-a prezentat ca fiind inspector de la Protecţia Consumatorului la un magazin din localitatea dâmboviţeană Cornăţelu, a făcut un control unde a descoperit nereguli şi a luat şi şpagă, informează, marţi, IPJ Dâmboviţa.

„La data de 3 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 13 Poliţie Rurală Titu au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către o femeie cu privire la faptul că are un conflict cu o persoană la un magazin. În urma deplasării la faţa locului, poliţiştii au constatat că o femeie de 41 de ani, din Cornăţelu, administrator al unui magazin alimentar, la data de 27 mai a.c., în timp ce se afla la magazin, ar fi fost abordată de un bărbat care şi-ar fi declinat calitatea oficială de inspector de la protecţia consumatorilor şi ar fi prezentat o legitimaţie în acest sens. Ulterior, bărbatul ar fi efectuat un control în magazin şi ar fi identificat unele nereguli, iar sub pretextul neînregistrării acestora, i-ar fi solicitat femeii 2.000 de lei, bani pe care aceasta i-a oferit”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, luni, pe 3 iunie, bărbatul a revenit la magazinul alimentar pentru a restitui banii primiţi de la femeie, moment în care aceasta a solicitat intervenţia poliţiştilor.

Bărbatul de 25 de ani a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. În cursul zilei de marţi acesta urmează să fie prezentat magistraţilor pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru uzurparea de calităţi oficiale, înşelăciune, folosirea instrumentelor false şi falsul material în înscrisuri oficiale.​ ​

error: Conţinut protejat !!