Dâmboviţa: Şapte persoane arestate preventiv, cultivau droguri şi vindeau online pe un grup numit „iarbă dulce”

Dâmboviţa: Şapte persoane arestate preventiv, cultivau droguri şi vindeau online pe un grup numit „iarbă dulce”

Şapte persoane au fost arestate preventiv, după ce au fost prinse că vindeau droguri pe o platformă online, pe un grup intitulat „iarbă dulce”, dar şi cultivau canabis în localitatea dâmboviţeană Pucioasa, informează, luni, IPJ Dâmboviţa.

Cei şapte sunt cercetaţi pentru constituirea de grup infracţional organizat şi trafic de droguri.

„Din materialul probator administrat a reieşit faptul că, în perioada ianuarie 2022 – 1 iunie 2024, în judeţul Dâmboviţa, ar fi fost constituit şi ar fi acţionat un grup infracţional organizat, pe o structură de tip piramidal, coordonat de către un lider, în scopul desfăşurării de operaţiuni de cultivare, vânzare şi transport de droguri de risc (canabis) şi de mare risc (cocaină). Cercetările efectuate au condus la constatarea că liderul grupului infracţional, în scopul comercializării rapide de droguri şi pentru păstrarea anonimatului, ar fi înfiinţat, pe o platformă de comunicare online, grupul cunoscut sub denumirea de ‘Iarbă dulce'”, precizează IPJ Dâmboviţa.    

Conform sursei citate, liderul grupului ar fi coordonat şi ar fi desfăşurat activităţi de vânzare de canabis şi cocaină, prin intermediul altor persoane cercetate, iar, în perioada septembrie 2023 – 1 iunie 2024, ar fi înfiinţat şi întreţinut, cu sprijinul membrilor grupului,  într-un imobil aflat în proprietatea sa,  o cultură de canabis.

„În urma percheziţiilor domiciliare, efectuate la data de 1 iunie 2024, în clădirea (formată din mai multe corpuri), situată în oraşul Pucioasa, deţinută de liderul grupului infracţional organizat, au fost descoperite 6 plantaţii de canabis indoor, formate din 8.797 de plante, în diverse stadii de dezvoltare, sădite în ghivece, instalaţii complexe de ventilare, încălzire şi udare, pentru întreţinerea culturilor, peste 600 de recipiente de diverse dimensiuni conţinând substanţe de fertilizare, diverse cantităţi de fragmente vegetale, o presă destinată obţinerii rezinei de canabis, utilaje pentru împachetat şi vidat, staţii de emisie-recepţie şi dispozitive anti-interceptare, pistoale şi o puşcă tip air-soft, înscrisuri, sume de bani în lei şi euro, precum şi alte mijloace de probă”, mai anunţă IPJ Dâmboviţa.

Patru dintre persoanele cercetate ar fi locuit în aceeaşi clădire, într-o zonă amenajată în acest scop.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa au dispus duminică reţinerea a şapte persoane, pentru 24 de ore. Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa a dispus arestarea preventivă a celor şapte, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi Serviciul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog,  Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Ploieşti, luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa, Serviciului Criminalistic Dâmboviţa şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. ​

error: Conţinut protejat !!