Dâmboviţa: Şase persoane care nu au respectat măsura autoizolării, amendate de DSP

Dâmboviţa: Şase persoane care nu au respectat măsura autoizolării, amendate de DSP

DSP Dâmboviţa anunţă, luni, într-un comunicat de presă, că şase persoane din judeţ care nu au respectat măsura autoizolării pentru prevenirea răspândirii COVID-19 au fost amendate cu sume între 5.000 şi 10.000 de lei.

„În intervalul 28.02.- 9.03.2020, inspectorii sanitari, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie al judeţului Dâmboviţa, au verificat 76 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, constatându-se că şase dintre acestea nu au respectat  măsura dispusă, motiv pentru care au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei. Facem precizarea că nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite, atrage pe lângă răspunderea contravenţională şi pe cea penală, după caz”, precizează DSP Dâmboviţa.

La nivelul judeţului sunt la acest moment 163 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu sub monitorizare medicală, nicio persoană în carantină şi nic o persoană cu suspiciune sau diagnosticată cu coronavirus.

„Cele 163 de persoane aflate în supraveghere prin izolare la domiciliu sunt clinic sănătoase şi nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu coronavirus. Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile din surse oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii, la linia TELVERDE 0800 800 358”, mai anunţă DSP Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!