Dâmboviţa: Şase persoane reţinute pentru că au comercializat ilegal băuturi alcoolice

politia

Şase persoane au fost reţinute, marţi, de poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice pentru că au comercializat băuturi alcoolice produse în afara antrepozitului fiscal autorizat, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

”La data de 28 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare mai multe mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de infracţiuni prevăzute de Codul Fiscal. Acestea sunt bănuite că, în perioada 2015-2016, ar fi produs, achiziţionat şi comercializat băuturi alcoolice produse în afara unui antrepozit fiscal autorizat. Totodată, cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi deţinut ţuică şi rachiu de fructe în cantitaţi mai mari decât prevede legea”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

În urma probatoriul administrat,  cele şase persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca miercuri să fie prezentate magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, în cauză, au fost indisponilizaţi peste 15.000 de litri de băuturi alcoolice produse şi deţinute în afara antrepozitului fiscal, pentru care Direcţia Regională Vamală Ploieşti a calculat acciza datorată bugetului de stat în valoare de 142.735 de lei, suma ce constituie şi prejudiciu în dosarul penal.

Conform IPJ Dâmboviţa, activităţile fac parte din dosarul penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice în cadrul căruia, la data de 24 octombrie 2016, poliţiştii au efectuat  30 de percheziţii la persoane bănuite de fabricarea şi comercializarea de produse accizabile.

error: Conţinut protejat !!