Dâmboviţa: SC LDP anunţă că nu va mai deszăpezi DJ 714, drum de acces spre Padina-Peştera

Dâmboviţa: SC LDP anunţă că nu va mai deszăpezi DJ 714, drum de acces spre Padina-Peştera

Societatea de Lucrări Drumuri şi Poduri din subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa anunţă, vineri, că nu va mai deszăpezi DJ 714, drum de acces în zona montană Padina-Peştera, din cauză că nu a primit răspuns la solicitarea adresată consiliului privind punerea în siguranţă a drumului.

COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere situația existentă în zona montană pe drumul județean 714, unde în ultimele zile cantitățile de precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie au fost foarte mari, lucru constatat și cu ocazia vizitei în teren din data de 30.01.2019 de către reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița (dl. Vicepreședinte – Ec. Manole Mihai-Alin și dl. Director General al Direcției Generale de Infrastructură Locală – Ing. Dinu Vasile), precum și corespondența dintre Consiliul Județean Dâmbovița și Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița cu privire la drumul în cauză, prin adresa nr. 591/1892/31.01.2019 am rugat administratorul drumului județean 714 în data de 31.01.2019 orele 13.00 să ne comunice de urgență dacă mai intervenim cu lucrări de întreținere curentă pe timp de iarnă pe acest drum și dacă acceptă suplimentarea cu utilaje (buldoexcavatoare, buldozer, etc.) necesare asigurării stării sale de viabilitate.

În aceeași dată, 31.01.2019, orele 15.30, am încunoștiințat Consiliul Județean Dâmbovița prin adresa nr. 598/1926/31.01.2019 că în jurul orei 14.30 pe drumul județean 714 în zona Cabanei Bolboci a avut loc o nouă avalanșă, care a surprins două utilaje ce acționau pentru deszăpezirea sectorului de drum în cauză, și de această dată neproducând victime. Luând în considerare faptul că zona prezintă în continuare risc de producere de avalanșe, pentru a putea efectua în condiții optime lucrările de întreținere curentă pe timp de iarnă a acestui drum, am solicitat ca administratorul drumului județean să dispună verificarea și punerea în siguranță a drumului județean 714 din punct de vedere al acestor pericole, întrucât dacă un astfel de fenomen surprinde un autovehicul există un mare risc de a produce victime, opinând că acest lucru poate constitui o situație de urgență. Am precizat în adresă și faptul că avalanșa s-a produs ulterior formulării și înregistrării primei noastre solicitări la registratura Consiliului Județean Dâmbovița, solicitare la care am așteptat răspuns, iar în lipsa unui răspuns ferm am făcut cunoscută intenția noastră de a nu mai interveni pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă a drumului județean 714.

Astăzi, 01.02.2019, ținând cont de adresele amintite și de faptul că nu am primit un răspuns oficial la acestea din partea administratorului drumului județean, în speță Consiliul Județean Dâmbovița, anunțăm oficial că începând cu orele 16.00 încetăm activitatea de întreținere curentă pe timp de iarnă a drumului județean 714, până la confirmarea clară din partea Consiliului Județean Dâmbovița că vom putea interveni în continuare pe acest drum, decizie pe care i-am adus-o la cunoștință și Consiliului Județean Dâmbovița prin adresa nr. 626/01.02.2019, înregistrată la sediul instituției sub nr. 2042/01.02.2019. 

DIRECTOR GENERAL,

Ec. Avanu Mihail-Cristian

error: Conţinut protejat !!