Dâmboviţa: Sedii de Poliţie din mediul rural, reparate cu fonduri elveţiene

Dâmboviţa: Sedii de Poliţie din mediul rural, reparate cu fonduri elveţiene

Posturile de Poliţie din localităţile dâmboviţene Dragomireşti şi Conţeşti vor fi reparate cu fonduri elveţiene, obţinute printr-un program de promovare a Poliţiei de proximitate în zone rurale cu comunităţi defavorizate, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa, remis, marţi.

”Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa implementează Proiectul ‘Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de romi şi alte comunităţi defavorizate socio-economic’, finanţat prin Programul de Cooperare România-Elveţia. Valoarea totală a acestuia este de 31.800 CHF, din care 85% fiind contribuţia Elveţiei”, se precizează în comunicat.

Obiectul general al proiectului constă în sporirea calităţii suportului logistic şi operaţional la nivelul posturilor de poliţie pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite comunităţilor de romi şi altor comunităţi defavorizate socio-economic.

În cadrul programului, vor fi efectuate lucrări de reparaţii curente şi achiziţii de echipamente la posturile de poliţie Dragomireşti şi Conţeşti.

Din fondurile alocate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, la nivelul judeţului au mai fost reabilitate unele sedii de Poliţie, precum şi la arestul IPJ Dâmboviţa.

”Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a manifestat o preocupare permanentă pentru asigurarea unor spaţii de lucru optime pentru poliţişti. Astfel, de la începutul anului, au fost reabilitate acoperişurile sediilor posturilor de poliţie Măneşti, Bezdead, Glodeni şi Dărmăneşti. Totodată, au fost demarate lucrări de reparaţii curente la nivelul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Dâmboviţa. Activităţile s-au realizat în conformitate cu bugetul alocat de Inspectoratul General al Poliţiei Române”, se mai arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!