Dâmboviţa: Şofer de microbuz transport elevi, prins băut în trafic

Dâmboviţa: Şofer de microbuz transport elevi, prins băut în trafic

Un şofer de microbuz transport elevi din Dâmboviţa a fost prins, vineri, băut în trafic de poliţiştii care organizau o acţiune de verificare transport şcolar, informează IPJ Dâmboviţa.

„Poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Moreni au oprit pentru control, pe DJ 710 A, în localitatea Valea Lungă, un autovehicul destinat transportului de elevi. După verificarea legalităţii documentelor, conducătorul auto, un bărbat de 55 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Şoferul a fost amendat cu 2.900 de lei şi i s-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.

Acţiunea derulată vineri de poliţiştii dâmboviţeni, la orele de intrare la curs şi la cele de terminare a cursurilor, va consta în verificarea documentelor şi avizelor necesare efectuării transportului de elevi, deţinerea permisului de conducere valabil pentru tipul de vehicul, valabilitatea inspecţiei tehnice, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

„De asemenea, poliţiştii se asigură că se respectă şi destinaţia pentru care au fost repartizate aceste autovehicule, precum şi legalitatea desfăşurării acestui tip de transport cu autovehicule destinate transportului de persoane efectuat de diverşi operatori de transport. Pe lângă verificarea documentelor, conducătorii de autovehicule sunt testaţi cu aparatul etilotest. Şi în perioada următoare, poliţiştii de la rutieră vor continua acţiunile de control şi vor susţine lecţii de educaţie rutieră în unităţile de învăţământ”, mai informează IPJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!