Dâmboviţa: Trei afgani găsiţi la Perşinari, după ce au sunat la 112

Dâmboviţa: Trei afgani găsiţi la Perşinari, după ce au sunat la 112

Trei afgani au fost găsiţi, vineri, în localitatea dâmboviţeană Perşinari, după ce unul dintre ei a sunat la 112 spunând că este într-un camion, informează IPJ Dâmboviţa.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi prin 112, de un bărbat cu privire la faptul că se află în remorca unui camion, fara a cunoaşte direcţia de deplasare, fiind cetăţean de origine afgană. În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au identificat pe drumul judeţean 721, pe raza localităţii Persinari, un ansamblu de vehicule rutier, format dintr-o autoutilitară şi o semiremorcă, în care se aflau trei persoane, cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 26 şi 42 de ani”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Din primele cercetări, se pare că cei afgani sunt refugiaţi din Grecia şi ar fi pătruns în ţară prin intermediul unei călăuze.

„Cele trei persoane urmează sa fie carantinate într-un centru, pentru următoarele 14 zile. Totodată, în cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranţi, fiind efectuate cercetări în vederea clarificării tuturor împrejurărilor şi dispunerii măsurilor legale”, mai anunţă IPJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!