Dâmboviţa: Trei persoane care aduceau droguri din Spania în colete, arestate preventiv

Dâmboviţa: Trei persoane care aduceau droguri din Spania în colete, arestate preventiv

Trei persoane care aduceau în ţară droguri din Spania în colete, ascunse printre haine şi alimente, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, se rată într-un comunicat al DIICOT – Serviciul Teritorial Dâmboviţa, remis duminică.

Cei trei sunt cercetaţi pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc şi complicitate la infracţiunile de trafic de droguri de risc şi mare risc.

„Din materialul probator administrat a rezultat că, în perioada 31 martie – 05 aprilie 2024, unul dintre inculpaţi cu sprijinul celorlalţi doi, a introdus în ţară din Spania, prin intermediul unei firme de coletărie, cantităţile de peste 50 grame cocaină şi 150 grame canabis şi rezină de canabis,  ascunse printre diverse produse alimentare şi obiecte textile. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost ridicate seminţe de canabis, obiecte destinate porţionării drogurilor sau purtând urme de substanţă, înscrisuri precum şi alte mijloace de probă”, precizează DIICOT – Serviciul Teritorial Dâmboviţa.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa a dispus, sâmbătă, arestarea preventivă a celor trei inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii  Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Ploieşti, luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale din IPJ Dâmboviţa şi jandarmilor din cadrul IJJ Dâmboviţa. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

error: Conţinut protejat !!