Dâmboviţa: Trei persoane prinse că n-au respectat izolarea la domiciliu

Dâmboviţa: Trei persoane prinse că n-au respectat izolarea la domiciliu

Patrule de jandarmi şi poliţişti au verificat în ultimele 24 de ore respectarea măsurii izolării la domiciliu în judeţul Dâmboviţa şi au dat trei amenzi, în valoare totală de 3.000 de lei, informează, sâmbătă, Prefectura Dâmboviţa.

La nivelul judeţului sunt 1.004 persoane asimptomatice în izolare la domiciliu în judeţul Dâmboviţa, iar alte 38 de persoane în carantină.

„Precizăm că faţă de cele 54 de locuri disponibile, dintre care 38 ocupate, pentru nevoia de carantină instituţionalizată, a fost suplimentată capacitatea de cazare cu un număr de 26 de locuri. Sunt disponibile la acest moment 42 locuri. În ultimele 24 de ore, au acţionat pe raza judeţului Dâmboviţa 184 de patrule ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, dintre care 38 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa Mircea cel Bătrân în scopul verificării respectării măsurii de izolare la domiciliu. Totodată, au  fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 de lei”, precizează Prefectura Dâmboviţa.

Conform sursei citate, în continuare, pe raza întregului judeţ, sunt desfăşurate activităţi, pentru verificarea şi identificarea persoanelor care încalcă măsura izolării la domiciliu.

„Reamintim tuturor cetăţenilor că nerespectarea legislaţiei în vigoare atrage sancţiuni şi, foarte important, necunoaşterea legii nu poate fi invocată ca scuză”, transmite Prefectura Dâmboviţa.

Instituţia mai informează că au fost înregistrate în cursul zilei de sâmbătă 17 apeluri la numărul de telefon 0730.013381 în cadrul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dâmboviţa, efectuate de către şoferi de tir şi persoane aflate în izolare la domiciliu în judeţul Dâmboviţa.

„Totodată, în cursul zilei de astăzi, dintre cele 800 de măşti disponibile pentru judeţul Dâmboviţa, au fost distribuite prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa 100 de măşti de protecţie pentru Secţia de Boli Infecţioase Târgovişte şi 200 pentru Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa”, mai informează Prefectura Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!