Dâmboviţa: Trei persoane reţinute într-un dosar de înşelăciune şi spălare de bani

Dâmboviţa: Trei persoane reţinute într-un dosar de înşelăciune şi spălare de bani

Trei persoane au fost reţinute de poliţişti într-un dosar de înşelăciune şi spălare de bani, prin intermediul unei societăţi pe care intenţionau să o bage în faliment au achiziţionat cereale care nu au fost plătite, informează, miercuri, IPJ Dâmboviţa.

Cele trei persoane au vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani.

„Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind cercetaţi în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese, înşelăciune şi spălare de bani”, precizează IPJ Dâmboviţa.

În cadrul dosarului penal au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere, pe raza judeţelor Dâmboviţa, Buzău şi Ilfov, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

„Din investigaţiile efectuate a rezultat că un bărbat de 40 de ani ar fi controlat două societăţi comerciale cu sediul în Chitila şi Bucureşti, deşi acestea ar fi fost administrate de fapt două femei. Astfel, prin intermediul uneia dintre societăţi, ar fi fost achiziţionate cereale de la diferite societăţi comerciale cărora nu le-ar mai fi fost achitate sumele datorate ori le-ar fi fost achitate parţial. Prin intermediul operaţiunilor efectuate s-ar fi urmărit declanşarea procedurii de insolvenţă şi, ulterior, falimentul societăţii comerciale”, anunţă IPJ Dâmboviţa.

Totodată, bărbatul ar fi beneficiat de banii obţinuţi prin operaţiunile de comercializare a produselor agricole, fără a reprezenta legal vreo societate.

„În plus, în perioada 2019-2021, bărbatul, în calitate de director de vânzări în cadrul altei societăţi comerciale, ar fi transferat bunuri din patrimoniul acesteia către terţi, în valoare de 339.901 de lei, însă, în realitate, bunurile ar fi rămas la dispoziţia bărbatului. În perioada 2019-2022, în aceeaşi calitate, bărbatul ar fi obţinut bani prin inducerea în circuitul economic al bunurilor transferate prin revânzarea către clienţi, iar, cu sprijinul unei femeie de 44 de ani, în perioada 2018-2019, ar fi efectuat 531 de retrageri din conturile unei bănci, iar, în perioada 2018-2020, ar fi efectuat alte două retrageri din conturile altei bănci”, mai informează IPJ Dâmboviţa.

De asemenea, poliţiştii au mai stabilit că, în perioada 2019-2022, bănuitul ar fi achiziţionat în leasing mai multe vehicule, prin intermediul unei societăţi administrate de un alt bărbat, acesta ocupându-se de plata ratelor şi a cheltuielilor adiacente privind contractul de leasing şi întreţinerea. S-a încercat astfel disimularea originii ilicite a bunurilor, în condiţiile în care, anterior achiziţiei, bănuitul ar fi comis infracţiuni din care ar fi putut obţine banii reprezentând valoarea de achiziţie a acestora.

error: Conţinut protejat !!