Dâmboviţa: Turişti înzăpeziţi pe DJ 714 Peştera-Moroeni

Dâmboviţa: Turişti înzăpeziţi pe DJ 714 Peştera-Moroeni

Trei turiști au rămas înzăpeziţi cu maşinile pe DJ 714 Peştera-Moroeni şi au cerut ajutor jandarmilor montani.

”Duminică, 27 martie a.c, în urma unui apel telefonic, jandarmii din cadrul Postului Montan Zănoaga au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate. Cei trei turişti din județul Olt se aflau în deplasare cu autovehiculele pe DJ 714 Peștera-Moroeni și intenționau să ajungă la domiciliu. La un moment dat, în zonele Cabana Roșie și Plaiul Mircii au derapat şi nu au mai putut continua deplasarea cu autovehiculele, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a stratului de zăpadă depus pe drumul principal”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, remis luni.

În urma acțiunii jandarmilor montani, turiștii au fost sprijiniți să deblocheze autovehiculele şi conduşi în siguranță până în zona sanatoriului Moroeni.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

error: Conţinut protejat !!