Dâmboviţa: Turişti rătăciţi în Munţii Bucegi din cauza unei erori a sistemului GPS, salvaţi de jandarmi

Turişti rătăciţi, luni, în Munţii Bucegi din cauza unei erori a sistemului GPS au fost găsiţi de jandarmi montani aflaţi în patrulare şi ajutaţi să ajungă la o cabană din Padina unde trebuiau să se cazeze, informează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Dâmboviţa.

”Jandarmii montani de la Postul Zănoaga, aflaţi în patrulare pe traseele montane au intervenit astăzi, 1 ianuarie a.c., în sprijinul unor turişti aflaţi în dificultate în Munţii Bucegi. Cei patru turişti, trei din Bucureşti şi unul din Buzău intenţionau să ajungă la un loc de cazare din zona Padina. La un moment dat, în urma unei erori a sistemului GPS, au rătăcit traseul şi s-au îndreptat către zona Scropoasa, unde au rămas cu autoturismul blocat pe marginea drumului, din cauza neechipării corespunzătoare pentru condiţii de iarnă, a zăpezii depuse şi gheţii formate pe drumul principal”, se arată în comunicatul IJJ Dâmboviţa.

Jandarmii montani au intervenit pentru deblocarea autovehiculului şi i-au condus pe turişti în condiţii de siguranţă până în zona Orzea, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munţii Bucegi pot apela numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

error: Conţinut protejat !!