Dâmboviţa: Un caz de gripă, depistat la nivelul judeţului

Dâmboviţa: Un caz de gripă, depistat la nivelul judeţului

O femeie de 31 de ani din Dâmboviţa a fost diagnosticată cu gripă, iar în orima săptămână a anului s-au înregistrat, la nivelul judeţului, peste 270 de cazuri de viroze, se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa, remis vineri.

”A fost diagnosticat un caz de gripă cu virus gripal tip B, la o persoană de sex feminin din Târgovişte şi au fost imunizate împotriva gripei, un număr de 3993 de persoane incluse în categoria celor cu risc crescut de a contacta boala”, se precizează în comunicatul DSP Dâmboviţa.

Cazul de gripă a fost diagnosticat de către Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

”Este un diagnostic clinic deoarece persoana s-a prezentat la camera de garda a spitalului unde  i s-a facut internare de o zi. Ea este izolata la domiciliu si sub supravgherea medicului de familie. Este o persoană de 31 de ani, şomeră”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Dâmboviţa, Marinela Popa.

În cadrul  sistemului de monitorizare a infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare şi a gripei, în perioada 1-7 ianuarie 2018, au fost raportate, ala nivelul judeţului Dâmboviţa, 273 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care şapte cazuri internate şi 81 de pneumonii, pentru opt cazuri impunându-se spitalizarea.

DSP Dâmboviţa recomandă populaţiei să respecte cu stricteţe regulile de igienă personală şi colectivă, să se vaccineze antigripal şi să se prezinte la medicul de familie la primele semne de boală.

error: Conţinut protejat !!