Dâmboviţa: Un părinte a reclamat că fata sa e obligată să se prostitueze în Italia; făptaşul a fost reţinut

Dâmboviţa: Un părinte a reclamat că fata sa e obligată să se prostitueze în Italia; făptaşul a fost reţinut

Un bărbat a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, după ce un părinte a reclamat că fata sa e obligată să se prostitueze în Italia, informează, joi, DIICOT- Biroul Teritorial Dâmboviţa.

„La data de 25.09.2021, organele de urmărire penală au fost sesizate de către o persoană cu privire la faptul că fiica sa este exploatată, prin obligarea la practicarea prostituţiei, pe teritoriul Italiei. În urma schimbului rapid de date care a avut loc cu autorităţile judiciare din Italia, în aceeaşi zi, lucrătorii de poliţie judiciară din Italia au reuşit localizarea persoanei vătămate, pe raza oraşului Viterbo, aceasta aflându-se, în acest moment, sub protecţia autorităţilor italiene”, precizează DIICOT.

Conform sursei citate, la jumătatea lunii septembrie 2021, inculpatul a determinat persoana vătămată să îl însoţească pe teritoriul Italiei, cu promisiunea unui loc de muncă bine plătit. Odată ajunşi acolo, prin utilizarea violenţei fizice, persoana vătămată a fost determinată la practicarea prostituţiei.

„La data de 30.09.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa au efectuat un număr de două percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Dâmboviţa, în urma cărora inculpatul a fost condus la audieri”, mai anunţă DIICOT.

În cursul zilei de joi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Dâmboviţa cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!