Dâmboviţa: Un sfert dintre localităţile judeţului în scenariu roşu, la Brăneşti incidenţa COVID-19 este 7,03

Dâmboviţa: Un sfert dintre localităţile judeţului în scenariu roşu, la Brăneşti incidenţa COVID-19 este 7,03

Un sfert dintre localităţile judeţului Dâmboviţa sunt în scenariu roşu, cu o incidenţă COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori, cea mai mare rată a incidenţei fiind în localitatea Brăneşti, 7,03, conform datelor făcute publice, luni, de Prefectura Dâmboviţa.

Localităţile Brăneşti şi Aninoasa au intrat de luni în carantină pentru 14 zile. În judeţ mai este carantinată şi comuna Bezdead.

21 de localităţi din cele 89 din judeţ sunt în scenariul roşu. Printre ele municipiul Târgovişte, oraşele Fieni şi Pucioasa, iar cele mai ridicate indice COVID-19 la mia de locuitori se înregistrează în Brăneşti (7,03), Buciumeni (6,78), Aninoasa (5,64), Crevedia (5,49), alte trei localităţi au indice peste 4, restul având indicele COVID-19 peste 3 la mia de locuitori.

Conform Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), la nivelul judeţului Dâmboviţa, s-au confirmat luni 97 de noi cazuri COVID-19. 257 de persoane sunt internate în spital, dintre care şapte la ATI. Un singur loc mai este liber, în judeţ, pentru pacienţii cu SARS-CoV-2, la Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă.

CJSU Dâmboviţa mai informează că incidenţa COVID-19 înregistrată în ultimele 14 zile, la nivel județean, este de 2,58 la mia de locuitori.

error: Conţinut protejat !!