Dan Şova: Se va relua transportul feroviar de călători de la Târgovişte spre Pietroşiţa şi Ploieşti

Dan Şova: Se va relua transportul feroviar de călători de la Târgovişte spre Pietroşiţa şi Ploieşti

Transportul feroviar de persoane pe rutele Târgovişte-Pietroşiţa şi Târgovişte-Ploieşti se vor relua în acest an, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, ministrul Transporturilor, Dan Şova.

Cele două rute au fost închise în vara anului trecut, din cauză că nu erau profitabile.

Ministrul Dan Şova a spus că pierderile pe ruta Târgovişte – Pietroşiţa se ridicau, în 2012, la 240.000 de lei lunar, iar pe Târgovişte – Caragiale – Ploieşti Vest la 120.000 de lei lunar.

”Pot să vă spun ce-am făcut şi cred că vom reuşi să găsim o soluţie până în luna iulie. Am luat cele două trasee, pe care, de altfel, înţeleg că ar exista un necesar pentru călători, şi am stabilit că vom avea în vedere un orar corect pentru patru trenuri pe fiecare, în aşa fel încât să servească nevoile locale. Am introdus cele două trasee în pachetul minim social pentru căile ferate, sunt introduse în actul adiţional pe 2014 la contractul de activitate şi, în perioada următoare, avem două soluţii la dispoziţie: fie luăm din susţinerea generală, care se acordă Căii Ferate prin pachetul minim social, şi dăm o parte pe aceste două trasee, fie vom aloca bani la rectificarea bugetară”, a precizat ministrul Dan Şova.

sova-tutuianu

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a fost prezent, miercuri, la Târgovişte, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai structurilor teritoriale din Dâmboviţa din subordinea Ministerului Transporturilor. La aceste întâlniri au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi parlamentari de Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!