”De ce sunt borduri pe mijlocul străzii?”

”De ce sunt borduri pe mijlocul străzii?”

Copiii de la şcoala de vară ”Micii Jurnalişti” au fost, miercuri, în vizită la Primăria Târgovişte. Ei s-au întâlnit cu primarul interimar Ciprian Prisăcaru.

”De ce sunt borduri pe mijlocul străzii? De ce nu avem McDonald’s?”, l-au întrebat pe Prisăcaru micii jurnalişti. Totodată ei au întrebat şi de Gabriel Boriga.

Micii jurnaliști au fost, astăzi, în vizită la Primăria Târgoviște. Ei au fost invitați în sala unde se țin ședințele Consiliului Local și au stat pe locurile consilierilor. Ba chiar, au votat pentru înființarea unui parc de distracții la Târgoviște, hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi.

micii02

Ședința a fost condusă de viceprimarul cu atribuții de primar, Ciprian Prisăcaru, iar, la discuții, a fost prezentă și Florentina Fâșie, purtătorul de cuvânt al instituției.

După ce au schimbat câteva amabilități cu gazdele, jurnaliștii juniori s-au pus pe întrebări, iar misiunea edilului șef nu a fost deloc ușoară. Copiii au fost dornici să știe când vor fi asfaltate toate gropile din Târgoviște, de ce nu avem McDonald’s și mall-uri în oraș, de ce nu avem un parc de distracții și ce caută bordurile în mijlocul străzii, de ce nu se găsește un sediu nou pentru Biblioteca Județeană pentru Copii, când va fi gata bazinul de înot și ce face primăria pentru încurajarea sportului, ce fac autoritățile în privința maidanezilor și de ce nu există un adăpost modern pentru aceștia, de ce este mizerie pe străzi și când vor fi finalizate lucrările la Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu”.

micii03

După o oră de discuții aprinse, Ciprian Prisăcaru le-a spus copiilor că se va gândi la problemele ridicate de ei, iar jurnaliștii juniori s-au arătat dispuși să intre într-o cursă electorală internă pentru a deveni primari.

Astfel, și-au depus candidaturile, au promis câte în lună și-n stele, au încercat să-și convingă colegii că sunt cei mai potriviți pentru ocuparea postului de primar și că au o viziune complexă și modernă despre cum ar trebui să arate Târgoviștea.

micii04

La final, au votat, iar numărătoarea a arătat că cea mai potrivită pentru fotoliul de primar este Amalia Duță.

Ceilalți candidați s-au resemnat, dar, cu siguranță, vor pune presiune pe primăriță până când Târgoviștea va fi pe placul lor.

http://miciijurnalisti.wordpress.com/

Proiectul ”Micii jurnaliști” a fost conceput ca o şcoală de vară pentru copii, în cadrul căreia se pot pregăti, într-un mediu relaxat, pentru a descifra tainele societății în care trăim. O ”școală” în care să se exprime liber, să fie apreciați pentru părerile lor și încurajați să aibă inițiativă.

Cursurile se ţin la la Biblioteca Județeană ”I.H. Rădulescu” din Târgovişte. Trainer este Manina Leașu, director Știri la Radio Minisat (absolventă de Filosofie-Jurnalistică și membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România).

error: Conţinut protejat !!