UPDATE Florin Popescu: Excluderea mea din PDL este profund nedreaptă

UPDATE Florin Popescu: Excluderea mea din PDL este profund nedreaptă

UPDATE 15.50 Deputatul de Târgovişte Florin Popescu susţine, într-un comunicat de presă, remis luni, că excluderea sa din PDL este ”profund nedreaptă” şi spune că rămâne fidel parteneriatului cu preşedintele Traian Băsescu.

[spoiler title=”Comunicat de presă Florin Popescu (click pentru documentul integral) ” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

COMUNICAT DE PRESĂ

Excluderea mea din PDL reprezintă o dovadă clară a poziției actualei echipe de conducere, care promovează interesele unui grup restrâns din partid și care, pentru a-și atinge scopurile, sacrifică partidul și pune sub semnul întrebării viitorul politic al acestuia.

Ca unul dintre cei care au semnat Protocolul de Înființare al Alianței D.A., alături de Traian Băsescu și Theodor Stolojan, semnatar al actului de naștere al PDL alături de Theodor Stolojan și Emil Boc, am crezut că principalul criteriu de selecție internă este performanța.

Timp de șase ani, cât am fost președinte al PDL Dâmbovița, am demonstrat ce poate face o echipă de oameni adevărați, conduși de un președinte devotat principiilor și idealurilor sale. În tot acest timp, PDL Dâmbovița a avut rezultate mult mai bune comparativ cu media la nivel național a partidului, chiar și în nefastul an electoral 2012.

Decizia de excludere, asumată astăzi de BPN, este profund nedreaptă, câtă vreme cei asemenea mie, care au muncit pentru partid și au făcut din PDL principala forță politică a țării, au fost marginalizați – excluși chiar – și înlocuiți cu indivizi obedienți, ale căror performanțe electorale sunt cel mult modeste (7-8%).

În ceea ce mă privește, voi rămâne fidel principiilor mele și parteneriatului cu președintele României, domnul Traian Băsescu. Cred în continuare, cu tărie, că doar prin construcția unui puternic partid de centru-dreapta, care să se bată în mod real cu USL, putem salva democrația românească. Din păcate, observ că PDL a devenit incapabil de a-și asuma acest rol, Vasile Blaga fiind mai degrabă un campion al blaturilor cu USL.

Mulțumesc echipei PDL Dâmbovița pentru susținerea constantă și pentru rezultatele pe care le-am obținut împreună,  în cei șase ani cât am fost președintele organizației. Mulțumesc tuturor celor 38 primari PDL din Dâmbovița, care mi-au acordat sprijinul lor. Îi voi respecta în continuare pe cei care fac performanță – deși, din păcate, politica promovată de actualul BPN este de înlăturare a oamenilor care au muncit pentru PDL.

Chiar dacă au reuşit să excludă un om incomod pentru gruparea din jurul lui Vasile Blaga, actuala conducere are, totuşi, o mare problemă: militanţii PDL nu vor accepta la nesfârşit să fie conduşi de mediocri, semianalfabeţi şi falsificatori ai alegerilor interne.

DEPUTAT

Lect. univ. dr. Florin Aurelian POPESCU

[/spoiler]

13.40 Deputatul Florin Popescu a fost exclus, luni, din PDL, informează realitatea.net.

Contactat de stiridb.ro, Popescu a spus că va da în scurt timp declaraţii pe acest subiect.

Demiterea din partid a lui Florin Popescu a fost cerută de conducerea organizaţiei Dâmboviţa a partidului, după incidentele de la alegerile interne la organizaţia PDL Târgovişte.

Poliţiştii şi jandarmii au intervenit, la alegerile din noiembrie de la PDL Târgovişte, au fost întocmite două dosare penale pentru lovire şi au fost aplicate mai multe sancţiuni, după ce la conferinţa de alegeri a PDL Târgovişte a avut loc un scandal între membri de partid.

La intrarea în sediul Teatrului Municipal Târgovişte, unde au avut loc alegerile în organizaţia municipală a PDL, membri de partid s-au îmbrâncit, s-au lovit şi au strigat unii la alţii, după ce mai mulţi democrat liberali şi-au exprimat nemulţumirea că nu au fost desemnaţi şi ei delegaţi ca să poată vota. Printre cei care au protestat în faţa Teatrului Municipal Târgovişte s-a aflat şi deputatul Florin Popescu.

În PDL Dâmboviţa au apărut nemulţumiri din momentul în care Florin Popescu a fost schimbat de la şefia organizaţiei de către conducerea centrală, în această vară. De atunci în organizaţie sunt două tabere, una care îl susţine pe Popescu şi alta care este alături de actuala conducere a filialei.

BPN al PDL a decis să propună Consiliului Național de Coordonare excluderea din PDL a deputatului Florin Popescu.
Decizia a fost luată cu 32 de voturi pentru, un vot împotrivă și două voturi anulate, au precizat sursele citate.

Validarea propunerii de excludere a lui Florin Popescu va fi luată în cadrul Consiliului Național de Coordonare al PDL.

[spoiler title=”Comunicat de presă PDL Dâmbovița (click pentru documentul integral)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Comunicat de presă

Biroul Permanent Național al Partidului Democrat Liberal a analizat astăzi, 9 decembrie, propunerea Organizației Județene a PDL Dâmbovița privind excluderea din partid a deputatului Florin Popescu. La ședință a fost invitat și acesta, pentru a-și susține punctul de vedere.

BPN a decis, cu 32 de voturi pentru, unul împotrivă și două voturi nule, excluderea din partid a parlamentarului de Dâmbovița, întrucât s-a constatat că a încălcat în mod repetat Statutul PDL.

Decizia de excludere din PDL a deputatului Florin Popescu va fi validată de Consiliul Național de Coordonare al partidului.

Departamentul de comunicare al PDL Dâmbovița

[/spoiler]

error: Conţinut protejat !!