Derby de foc in semifinalele Cupei Romaniei la handbal feminin

Derby de foc in semifinalele Cupei Romaniei la handbal feminin

HCM Baia Mare și Corona Brașov, primele două echipe clasate la finalul sezonului regulat din Liga Națională, se întâlnesc sâmbătă, la Târgoviște, în semifinalele competiției. Partida va fi o reeditare a finalei Cupei României din 2013, când băimărencele s-au impus cu 33-26.

Joi, în faza sferturilor, Baia Mare a evoluat formidabil în fața celor de la HC Zalău. Echipa antrenată de selecționerul României, Gheorghe Tadici, a marcat însă primul gol abia în minutul 15, când scorul era 0-9 pe tabela. Tadici a urmărit meciul din tribună, fiind suspendat pentru acest meci.

De partea cealaltă, Corona Brașov a avut multe emoții în partida cu CSM Ploiești, fiind condusă pe durata întregii primei reprize. Portarul Ana Maria Mîrcムa înclinat balanța însă în favoarea brașovencelor în ultimele minute, atunci când a reușit trei intervenții salvatoare din situație de unu la unu cu adversarele.

 

Rezultate sferturi de finală: 

HC Zalău – HCM Baia Mare 21-31 (12-14)

CSM Ploiești – Corona Brașov 28-30 (16-15)

HCM Roman – Știința București 31-17 (12-8)

SCM Craiova – Jolidon Cluj 25-23(15-13)

hcm

DECLARAȚII:

Bogdan Burcea, antrenor Corona Brașov:

Așa cum spuneam înaintea competiției, întotdeauna e loc de surprize în Cupa României. Am avut o prestație neconvingătoare, dar poarta ne-a scos azi. Pe final, portarul nostru a avut câteva intervenții salvatoare în momente cheie și o felicit. Baia Mare are un plus  de experiență și omogenitate, dar noi vom lupta până la capăt și ne dorim să oferim publicului un spectacol de calitate în semifinale.

 

Costică Buceschi, antrenor HCM Baia Mare:

La Zalău a contat probabil și absența domnului Tadici de pe bancă, iar noi am știut să profităm și de acest aspect, jucând foarte bine în unele momente. Cu Brașovul anticipez un meci foarte echilibrat. În luptă pentru trofeu nu aș neglija însă nici Romanul, o formație incomodă cu o apărare masivă, greu de depășit.

 

Ana Maria Mîrcă, portar Corona Brasov:

Am aflat înaintea meciului că nu evoluează o serie de jucătoare importante de la Ploiești și, probabil, inconștient, ne-am relaxat puțin. Mi-am propus în gând să se lipească cel puțin o minge de mine pe final, când aveam doar un gol în avantaj, și mi-a ieșit acest lucru cu ajutorul fetelor din defensivă. Atu-ul nostru este forța grupului și Baia Mare va avea un meci greu cu noi.

 

Luciana Marin, centru HCM Baia Mare:

Am intrat foarte bine în meci, dar apoi ne-am precipitat în atac și le-am dat ocazia să revină în joc. Cu Brașovul, va fi un meci dificil, este singura echipă care ne-a pus probleme și în campionat. Vom încerca să o anihilăm pe Aurelia Brădeanu pentru că ea este creierul echipei. Va câștiga formația care va greși cel mai puțin.

 

Programul semifinalelor/finalelor: 

HCM Baia Mare – Corona Brașov – sâmbătă, ora 11.00, Sala Polivalentă

HCM Roman – SCM Craiova – sâmbătă, ora 13.00, Sala Polivalentă

Finala mică – duminică, ora 11.00, Sala Polivalentă

Finala mare – duminică, ora 13.00, Sala Polivalentă

 

Toate meciurile sunt transmise în direct de Digisport. Duminică, la finale, fanii prezenți în tribune au șansa să castige premii surpriză din partea organizatorilor. Intrarea la meciuri este liberă.

error: Conţinut protejat !!