DGA: Subofiţer ISU Dâmboviţa, reţinut după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită

DGA: Subofiţer ISU Dâmboviţa, reţinut după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită

Un subofiţer de la ISU Dâmboviţa a fost reţinut, pentru 24 de ore, şi va fi propus pentru arestare preventivă, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 1.000 de lei pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate la o societate comercială.

„Joi, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, au prins în flagrant un subofiţer din cadrul ISU Dâmboviţa care a pretins de la un denunţător suma de 5.000 de lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de PSI la o societate comercială şi pentru a nu sancţiona contravenţional societatea cu amendă în valoare de 50.000 de lei”, informează un comunicat al DGA, transmis vineri.

La percheziţia corporală efectuată cu ocazia flagrantului, asupra subofiţerului a fost găsită suma totală de 6.000 de lei, între care şi banii primiţi cu titlu de mită.

„După realizarea acţiunii de prindere în flagrant, subofiţerul a fost condus în baza mandatului de aducere la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. În urma audierii, procurorul a luat măsura reţinerii suspectului pentru 24 de ore, pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de luare de mită, urmând ca astăzi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă”, se arată în comunicat.

error: Conţinut protejat !!