DIICOT: Percheziţii într-un caz de proxenetism cu minore de la DGASPC Dâmboviţa

DIICOT: Percheziţii într-un caz de proxenetism cu minore de la DGASPC Dâmboviţa

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT efectuează, joi, 12 percheziţii domiciliare în judeţele Dâmboviţa şi Prahova, precum şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar care vizează săvârşirea de către mai multe persoane a infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi act sexual cu un minor.

Persoanele vizate sunt suspectate că, începând cu anul 2014, au recrutat, transportat şi adăpostit mai multe minore instituţionalizate într-un centru de minori din municipiul Târgovişte, pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, pentru a obţine foloase materiale, potrivit unui comunicat al DIICOT.

‘De asemenea, s-a stabilit ca o angajată din cadrul DGASPC Dâmboviţa – Complexul de Servicii Sociale Floare de Colţ, în calitate de supraveghetor, i-a ajutat cu intenţie pe suspecţi să exploateze sexual doua minore’, se precizează în comunicat.

În urma descinderilor, la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT vor fi conduse pentru audieri 60 de persoane.

La percheziţiile efectuate în dosarul instrumentat de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti au mai participat ofiţeri ai structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Râmnicu Vâlcea, Târgovişte şi Ploieşti, precum şi jandarmi din judeţele Argeş şi Dâmboviţa.

‘Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române’, se mai arată în comunicatul DIICOT.

error: Conţinut protejat !!