Două cazuri de gripă AH1N1 în Dâmboviţa

Două cazuri de gripă AH1N1 în Dâmboviţa

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa informează că au fost confirmate, în judeţ, două cazuri de gripă cu virusul AH1N1, la persoane de peste 65 de ani.

Dintr-un comunicat al DSP Dâmboviţa reiese că este vorba despre două femei, care au fost internate, iar forma bolii a avut evoluţie favorabilă.

”În ceea ce priveşte circulaţia virusului gripal, la nivelul judeţului nostru au fost confirmate două cazuri de gripă cu virusul pandemic Ah1N1. Bolnavele fac parte din grupa de vârstă peste 65 de ani şi au prezentat o formă de boală care a avut o evoluţie favorabilă, în prezent acestea fiind externate”, se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa, remis joi.

În document se mai arată că, în intervalul 10-16 februarie 2014, au fost raportate 606 cazuri de afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, din care 40 de cazuri internate, şi 182 de cazuri de pneumonie, 25 de cazuri dintre acestea necesitând spitalizare.

”Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa monitorizează în continuare evoluţia numărului de îmbolnăviri şi recomandă populaţiei să respecte regulile de igienă personală şi colectivă pentru a evita astfel de îmbolnăviri”, se mai arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!