DSP Dâmboviţa: 37 de persoane izolate la domiciliu, fără simptome de coronavirus

DSP Dâmboviţa: 37 de persoane izolate la domiciliu, fără simptome de coronavirus

DSP Dâmboviţa anunţă, joi, într-un comunicat de presă, că la nivelul judeţului nu sunt persoane în carantină, sunt 37 de persoane aflate sub supraveghere prin izolare la domiciliu, dar care nu au simptome.

„La nivelul judeţului Dâmboviţa, pana în acest moment nu au fost înregistrate cazuri sau suspiciuni de îmbolnăvire cu COVID-19. Nu avem persoane carantinate, iar cele 37 de persoane aflate în supraveghere prin izolare la domiciliu sunt clinic sănătoase, nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu coronavirus. Direcţia de Sănătate Publică Damboviţa, împreuna cu Instituţia Prefectului Judeţul Dâmboviţa şi cu  autorităţile administraţiei publice locale,  au identificat 4 locaţii cu o capacitate de aproximativ 100 de locuri pentru persoanele care, în urma analizei de situaţie, vor necesita carantinare. Aceste spaţii special desemnate pentru carantină sunt situate in Târgovişte, Voineşti, Pucioasa şi Titu”, precizează DSP Dâmboviţa.

Persoanele care prezintă simptomele specifice unei viroze respiratorii sau pe cele ale gripei şi nu se încadrează în definiţia de caz suspect, nu au venit sau nu au intrat în contact cu persoane din zonele de risc, sunt sfătuite să contacteze medicul de familie pentru stabilirea conduitei terapeutice.

„Caz suspect reprezintă pacientul cu infecţie respiratore acută care prezintă febră, tuse durere în gât şi în perioada de 14 zile anterioare debutului simptomelor a avut contact apropiat cu un caz confirmat, un caz probabil sau a avut istoric de călătorie în zonele cu transmitere comunitară extinsă”, precizează DSP Dâmboviţa.

Conform sursei citate, în comunitate,  persoanele fără simptome respiratorii ar trebui: să evite aglomeraţiile şi frecventarea spaţiilor închise aglomerate (de ex. supermarketuri, mall-uri); să menţină o distanţă de cel puţin 1 metru faţă de orice persoană cu simptome respiratorii (de ex. tuse, strănut); să-şi spele frecvent mâinile folosind apă şi săpun atunci când mâinile  sau antiseptic pe bază de alcool; să utilizeze tehnica de a tuşi sau a strănuta în interiorul cotului flectat sau să-şi acopere nasul şi gura în timpul tusei şi strănutului cu un şervetel de unică folosinţă, urmată de aruncarea acestuia după utilizare şi spălarea imediată a mâinilor cu apă şi săpun; să se abţină de la atingerea gurii, nasului şi ochilor; să respecte regulile privind modul de purtare, îndepărtare şi eliminare a măştilor asociate cu o igienă corectă a mâinilor.

error: Conţinut protejat !!