Firme care transportă angajaţi, amendate pentru că nu respectă regulile de prevenţie a răspânirii COVID-19

Firme care transportă angajaţi, amendate pentru că nu respectă regulile de prevenţie a răspânirii COVID-19

DSP Dâmboviţa anunţă, marţi, într-un comunicat de presă că au fost date amenzi de 65.000 de lei unor societăţi care efectuau transportul angajaţilor către locul de muncă, după ce s-au contat mai multe nereguli în ce priveşte respectarea măsurilor de prevenţie a răspândirii noului coronavirus.

Conform sursei citate, au fost inspectate mai multe mijloace de transport auto care aparţin  unor operatori din judeţele Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov.

„În majoritatea cazurilor s-a constatat că nu sunt respectate prevederile Ordinului Ministrului Sănătăţii numărul 829/2020 şi anume: nu se asigură izolarea conducătorului auto faţă de călători; nu se efectuează operaţiuni de curăţare şi dezinfectare a mijloacelor de transport înaintea fiecărei curse; unele mijloace de transport nu au în dotare dispensere cu dezinfectant pentru mâini; nu s-a putut face dovada avizelor sanitare de plasare pe piaţă a unor produse biocide TP1, puse la dispoziţia călătorilor pentru dezinfecţia mâinilor”, precizează DSP Dâmboviţa.

Au fost date şapte sancţiuni, în valoare totală de 65.000 de lei.

Acţiunile de control au fost efectuate în perioada 18-25 mai 2020, de DSP Dâmboviţa cu sprijinul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Dâmboviţa, la opt societăţi comerciale care asigură transportul rutier al lucrătorilor către locul de muncă şi retur.

Din comunicatul DSP Dâmboviţa reiese că au fost verificaţi doar firme care transportă angajaţi, nu au curse regulate. Acţiunea de verificare vine după ce premierul Ludovic Orban a declarat că focarul de coronavirus de la Arctic Găeşti a fost cauzat de modul în care s-a efectuat transportul angajaţilor către locul de muncă.

error: Conţinut protejat !!